צבי ברזילאי

ילד נשוי של דייר חונה בחניה המשותפת

לנו יש 8 מקומות חניה בבניין על בסיס מקום פנוי ועשרים ושמונה דיירים. ביתו הנשואה של אחד הדיירים חזרה עם בעלה לבית הוריה. בכל ערב היא והוריה תופסים שתי חניות. הם טוענים שהעירייה לא מוכנה לתת לה תו דייר ולכן אינה יכולה להחנות ברחוב. מנגד אנחנו נאלצים לחנות ברחוב במרחק ניכר מהבניין. האם זכותנו לא קודמת לזכותה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

יתכן שתקנון הבית המשותף מסדיר את השימוש בחניות המשותפות או שנתקבלו החלטות בבניין לעניין השימוש בחניות. ניתן לפנות לנציגות ולהעלות בפניה את הבעיה ובמידת הצורך, לבקש כינוס אסיפת בעלי הדירות שמטרתה לפתור את הבעיה שדיירים של אותה דירה תופסים מספר חניות משותפות בו זמנית ו/או להסדיר את סוגיית השימוש בחניות המשותפות ע"י אורחים או דיירים מזדמנים שאינם בעלי הזכויות בדירה. בהצלחה