רן אלקיים

התקנת בלון גז בבנין משותף

בנין משותף חדש שבו כל הדיירים מחוברים לגז מרכזי . הדירה שלי גם חוברה לרשת הגז המרכזית - אך יש דליפה בחיבורים- תיקון מאוד יקר ( הקבלן יצא מהפרוייקט ולא נותן אחריות ) ואני מעונין להתקין בלון גז בעלות זולה יותר. הדירה שלי היא דירת גן וההתקנה תעשה בחצר שלי.האם יש איסור על בעל דירה חבר בלוני גז? האם צריך הסכמת (רוב) הדיירים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

ציינת שמדובר בבניין חדש ויש לפיכך להניח שאתם בתקופת הבדק. לכן כדאי לבדוק את שאלת האחריות (בין אם הקבלן יצא מהבניין ובין אם לאו). יתכן שבספר ההוראות של הבניין ושל הדירה שלך יש הוראות רלוונטיות. לנוכח העובדה שמדובר בבית חדש כדאי לעיין בחוזה הרכישה ובנספחיו. לעיתים יש הגבלות חוזיות על ביצוע שינויים ברכוש המשותף כמו למשל עד לרישום בית משותף. מעבר לכך, יש לבחון בהתאם לקבוע בתקנות המקרקעין את סוגיית התנאים להתנתקות מהמערכת המרכזית וכן את סוגיית ההוצאות הכרוכות בכך.