אתי מלכה

רטיבות בדירה בבניין משותף

בבניין שלנו יש 6 דיירים בשלוש קומות.בדירה 1 יש רטיבות לפי דוח מאתר נזילות :נמצא:1. נזילה מצינור משותף 2.בעיית איטום גג מסתור כביסה רכוש משותף.3.החלפת ברך קיר בדירה מס 1 ( הדירה הבעייתית).השאלה הראשונה : האם מה שבתוך הדירה ולא כתוב רכוש משותף גם חל על כל הדיירים?שאלה שניה : האם כל הדיירים מאותה כניסה מחוייבים בתיקון (6 דיירים) או שרק 3 דיירם באותו קו .אתי

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

אם מדובר בצנרת פרטית פנימית שמשרתת את הדירה הספציפית שאינה רכוש משותף תיקונה יחול על בעל הדירה. אם מדובר בצנרת משותפת המהווה רכוש משותף כהגדרתו בסעיף 52 לחוק המקרקעין (בין אם היא בתחום דירה ספציפית) ככלל וככל שאין הוראה אחרת בתקנון הוצאות התיקון יחולו על כל בעלי הדירות בבית המשותף.