מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
מכירה של חניה בית משותף
שלום. אנחנו גרים בבית משותף. הכל רשום בטאבו. יש לי שתי חניות אחת ליד השניה. רשום בטאבו כהצמדה. השכן רוצה לקנות ממני חניה אחת ואני מוכנה. הבנתי שניתן למכור למי שבעלים בבנין. איך בעצם רושמים זאת בטאבו מחדש?
שלום גלי, יש מספר דרכים לרשום את החניה ע"ש השכן שאת רוצה למכור לו את החניה. דרך אחת היא ע"י תיקון צו הרישום והתקנון של הבית המשותף כך שהחניה המועברת תוצמד לדירתו של הקונה. דרך אחרת היא החכרתה של החניה המועברת לשכן לפרק זמן של מספר רב של שנים. אגב, מכירת החניה כרוכה בדיווח למשרד מיסוי מקרקעין וחיובך במס שבח. אני ממליץ שתתייעצי עם עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין ובמיוחד ברישום בתים משותפים.