אחריות חברי נציגות הבית המשותף כלפי בעל דירה בבית
איזה אחריות חב חבר נציגות ו/או נציגות הבית המשותף כלפי בעל דירה בבית משותף? נציגות הבית המשותף תבעה אותי , בעלת דירה בבית משותף, תביעת שקר. בתביעה נטען שאני השתלטתי וסגרתי מחסן [חדר הסקה] המהווה רכוש משותף. כשבפועל המנקה שם מנעול ברשות נציגות הבית, והנציגות הפנתה אותי אליו לקבל מפתח על מנת לשכפל אותו. מטרת התביעה הייתה למנוע ממני לאחסן 2 חפצים שאחסנתי כי לחבר הנציגות הייתה תוכנית אישית לחבר את חדר הזבל עם המחסן [חדר ההסקה] לשפץ ולהשכיר אותו לגורם זר. אני התנגדתי לתוכנית זו. אז הוא תבע אותי תביעת שקר. להשלמת התמונה - אי אפשר להשתלט על אותו מחסן כי הוא שימש כחדר הסקה בייעוד שלו, ובתוכו דוד מים ענק. זאת ועוד אותו חבר נציגות הבית, קיים אספת דיירים דחופה בה הודיע על התפטרות חברת הנציגות בשל מחלה והודיע שהוא מפריד את ניהול הבית המשותף [בבית 2 כניסות] וכל כניסה תנהל את עצמה. בסוף האספה הוא התפטר ואני התנדבתי לנהל את וועד הבית. אחרי האספה או סרב לתת לי את חומר וועד הבית. והוא עצמו לא גבה דמי וועד במשך מס' חודשים [חשבון הבנק של הבית רשום על שמו]. ואז הוא החליט שהוא שוב נציגות הבית והחל לגבות דמי וועד בית. אני סירבתי לשלם לו בטענה שהוא התפטר באספה ובקשתי שיעביר את הניהול אליי. הוא תבע אותי אצל המפקחת וטען שהוא נציגות הבית המשותף. בדיון הוכחות העיד עדות שקר, הודה שכינס אספת דיירים, אני צילמתי את המודעה שתלה בה כתוב במפורש- ''החלפת ועד בית/שינוי במבנה וועד הבית'', הודה שתלה את המודעה, אך טען שלא הגיעו מספיק בעלי דירות [למעט אני הוא ועוד קשישה מתגוררים דיירים בשכירות], ולכן הוא באספה לא הודיע על התפטרות הנציגות אלא רק בקש עזרה מכניסה ב'. זה שקר. לאחר אותה אספת דיירים אני כתבתי סיכום אסיפה ובקשתי מדיירת בשכירות [מתגוררת 24 שנים בבניין] שנכחה באספה שתחתום על סיכום האספה והיא חתמה לאחר שקראה אותו פעמיים. לאור הנכתב כאן, אני שואלת האם לנציגות הבית המשותף יש אחריות כלשהיא כלפיי כבעלת דירה, אשר בעטייה אני יכולה לתבוע את נציגות הבית המשותף ו/או את חברי הנציגות אישית, שנהגו בחוסר יושר, העידו עדות שקר, והתביעה שהנציגות תבעה אותי הסתיימה בפסק דין: המחסן- נקבע שעוד בעלי דירות מאחסנים, ובאין הסכמה של כל בעלי הדירות בבית המשותף לאחסון על הנציגות להוציא את כל החפצים מהמחסן. המפקחת קבעה שהם חברי הנציגות. לי נגרם נזק כספי רציני ושמי הטוב ניזוק.
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור