שטח ציבורי
שלום בין החנייה שלי ושל שכני יש מרווח של בערך 3/4 מכונית. שכני מצטמצם ומכניס שתי מכוניות לחנייה ומשתלט על המרווח בין החניות כך שקשה לי לפתוח את דלתות הרכב שלי. בקשתי ממנו להשאיר לי מרווח גדול יותר ואם הוא רוצה להכניס רכב נוסף עליו להצטמצם במקומו ולהשאיר לי מקום לפתיחת הדלת לרווחה אולם הוא לא עושה זאת (בעבר אף סימנו קו מוסכם שהוא לא עובר אולם הוא עובר אותו). הבעייה שאבי נכה בכסא גלגלים ואני לא יכול להוציא אותו מהרכב משום שהרווח שהוא משאיר לי לפתיחת דלתות מצומצם מאד. הדירה היא מקבלן ובעבר הקבלן טען שהשטח בין החניות שייך לו. האם זה נכון או שזה שטח ציבורי ששיך לדיירי הבניין. האם אני יכול לתבוע אותו על השתלטות על שטח ציבורי? כיצד תובעים? בנוסף, לשכני יש חנייה נוספת אולם הוא סגר אותה כמחסן ללא אישור, (לכן הוא משתלט על המרווח), האם ניתן להתלונן עליו ולאלצו לפתוח את החנייה שלו? (לפני שהוא סגר הוא לא הכניס רכב למרוות בין החניות) אני ממש מיואש ממנו כי כל בקשותי נענו בשלילה. הוא טען שהקבלן נתן לו חנייה גדולה בשל נכותו אבל הוא משתלט גם על המרווח שזה ודאי הקבלן לא נתן לו. אני ממש מיואש ולא יודע מה לעשות, כל שיחותי עימו נענו בשלילה ולא אכפת לו שאני לא יכול לפתוח את דלתות הרכב בנוחות אלא ממש בצמצום. תודה רבה
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור