מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

התנגדות שכן לתוספת בנייה

מיכ
מיכל

שלום וראשית תודה. אנו גרים בבניין בן 4 דיירים (2 בכל קומה) הגשתי בקשה לתוספת (לאחר בירור עם העירייה שיש אחוזי בנייה )- השכן לדעתי ממקום של צרות עין צירף התנגדות והחתים שכן נוסף (מוגבל שיכלית)וטוען אין הסכמה של 75% . שאלתי היא : האם המפקח על הבתים המשותפים יכול לטפל בזה ? פניתי לגישור - השכן לא משתף פעולה ומתחמק מהם. מה עושים ?

RE:
עו&
עו"ד דניאל רותם

שלום מיכל, ראשית, אחוזי הבנייה הם חלק מהקניין. אני מקווה כי חלקך באחוזי הבנייה הנוספים מספיק לצורך הבנייה שאת מבקשת. הועדה המקומית לתכנון ובנייה תדון בבקשתך ותשקול עניינית את בקשתך לאחר שתשקול גם נימוקי ההתנגדות של השכנים. המפקח על רישום המקרקעין מוסמך לדון ולהכריע במחלוקת הקניינית. דהיינו, רק אם הבנייה שאת מבקשת להוסיף תפגע בזכויות קנייניות של שכניך כגון בנייה על חשבון הרכוש המשותף. איני יכול לחוות דעה מוסמכת ומפורטת על סיכוייך שכן אינני מכיר את פרטי הנכס ואת פרטי המחלוקת.

RE:RE:
מיכ
מיכל

תודה רבה על המענה המהיר. לא התחלתי בתהליך עד שלא קיבלתי מידע מהרשות שאכן יש אחוזי בנייה. הועדה לתכנון ובניה לא מוכנה לדון שכן אין הסכמה של 75%. (למרות שההתנגדות הינה ברובה קניינית) כיצד יכול לסייע אם בכלל המפקח על רישום המקרקעין?