גיא

מיסי וועד חוב קבלן

האם קבלן יכול לרשום בחוזה רכישה כי הוא לא ישלם מיסי וועד עבור דירות שלא מכר?

עו"ד דניאל רותם

שלום גיא, משאלתך אני מבין כי התנאי לפיו הקבלן יהיה פטור מתשלום "מיסי וועד" מצוין בחוזה עליו חתמת. לדעתי, יש סיכוי טוב כי המפקח על רישום המקרקעין או בית המשפט יחייב את הקבלן להשתתף בחלקו היחסי בהוצאות ניהולו של הרכוש המשותף למרות קיומו של תנאי כזה בהסכם בינך לבינו. ניתן לתקוף תנאי זה כתנאי מקפח בחוזה אחיד ןכן בעילות נוספות. תשובה מוסמכת ומפורטת ניתן יהיה לתת רק לאחר עיון בכל מסמכי הרכישה של רוכשי הדירות בבניין וניתוח כל העובדות.