עידו

החלפת ועד בית כשאין רוב

בבניין שלנו יש 3 חנויות בקומת קרקע ומעליהן יש 10 דירות . החנויות מהוות 450 מ"ר מתוך 1280 סה"כ שטחים של החנויות והדירות. כמובן שבהצבעות תמיד נבחר אחד מבעלי הדירות שהשכנים רוצים אותו ולא מחליפים אותו שנים. לצער בעלי החנויות ואני ביניהם ,הועד בית הזה מתייחס ומיצג אך ורק את בעלי הדירות ומתעלם מכל דרישה או בקשה כלשהי לרבות תיקוני נזילות מהגינה של הבניין שגורמים נזקים לקירות שלנו. גם בעיות איטום בגג שמעל החנויות נתקל בסירוב לתקן. כיצד יש ביכולתנו להחליף ועד כך שיהיה נציג מהחנויות או אפילו מישהו חיצוני כשאין לנו רוב ?? אציין שאנו משלמים ועד בית ואפילו שילמנו על תיקוני צנרת ומעלית של הבניין אך את הדרישות שלנו לא מוכנים לקיים ואף מעירים וצועקים על לקוחות ועלינו שאנו מטרד לבניין אפילו שאנו שומרים על סדר ואף מנקים בעצמנו את אזור החנויות ומכבדים את הדיירים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, אם הועד לא ממלא כראוי את תפקידו,אתם זכאים להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין ולעתור לסעד לפיו המפקח יחייב את הועד לתקן את הדרוש תיקון.

עידו

ואפשר להגיש בקשה למפקח על החלפת ועד כשאין כלל רוב אבל הוועד חד צדדי רק לדיירים ?