רינה

תשלום ועד בית - קיזוז והתיישנות

אנו גרים בבית משותף. לאורך השנים רק אנו (דירה אחת) שילמנו חשמל מדרגות על כל הבניין כי דיירים לא שילמו ועד בית ולא רצינו שחס וחלילה מישהו ייפול בעת העלייה במדרגות. לפני מספר חודשים הוחלט על גביית תשלום מיסי ועד בית מכל השכנים ונאמר שהתשלום מתחיל מנקודת זמן ההווה בלי להתחשב בתשלומים שלנו בלבד עבור כל הבניין על החשמל בשנים האחרונות. שאלתי היא האם צריך לקזז לנו את תשלומי מיסי ועד בית של ההווה מהתשלומים שלנו לאורך השנים האחרונות על חשמל מדרגות? יש לנו קבלות על כל התשלומים ועד איזו שנה אחורה חלה התיישנות – כלומר מבחינה משפטית האם ניתן לקזז תשלום נוכחי של וועד בית על סמך תשלומים מן העבר עם אסמכתות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

אתם זכאים לגבות מהשכנים דמי השתתפות בגין ההוצאות שהוצאתם עבור צריכת החשמל בתחום הרכוש המשותף. אינכם רשאים לקזז את הכספים המגיעים לכם מהשכנים כנגד הכספים שאתם חייבים לשלם כ"מיסי" ועד הבית. אם השכנים יסרבו להחזיר לכם את המגיע לכם מהם תהיו זכאים לתבוע מהם את הסכומים המגיעים לכם באמצעות תביעה שתגישו למפקח על רישום המקרקעין או בית משפט השלום.