אסף

השתתפות דיירים בנזק כללי...

שלום, שאלתי היא כזו: אני מתגורר ברביעייה (2 דיירים למטה ו- 2 דיירים למעלה) בקומה התחתונה. יש לי במרפסת נקודת ביוב המשותפת לכלל הדיירים. הייתה סתימה בבור ביוב זה וכתוצאה מכך נגרמה לי הצפה שהגיעה עד המטבח. הזמנתי אינסטלטור ובהמשך הוזמנה "ביובית" (משאית ביוב) לפתיחת הסתימה. עלות הטיפול עומד ע"ס: 2,000 ש"ח. חשוב לציין שאין ועד בית ואין קופה כללית לנזקים. לי ולדייר נוסף שלמטה יש כניסות נפרדות. האם כל הדיירים צריכים להשתתף בעלות הטיפול בסתימה? כאמור, הביוב הוא משותף. במידה ודייר אחד אינו מוכן להשתתף מה עליי לעשות? תודה, אסף

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, אם מקור ההצפה בדירתך הוא בסתימה בצינור הביוב המרכזי שהוא חלק מהרכוש המשותף אתה זכאי להשתתפות בהוצאות תיקון הנזקים מצד כל בעלי הדירות בבית המשותף. אתה זכאי לגבות את דמי ההשתתפות מדייר סרבן באמצעות תביעה שאתה רשאי להגיש למפקח על רישום המקרקעין או לבית משפט השלום.