ענת

סגירת מרפסת לא מקורה

יש לי דירת גן בחיפה עם מרפסת פתוחה. המרפסת נושקת לשכן מצד ימין. יש הפרדה של קיר בלוקים ביני לבין השכן. גשמים חודרים לתוך הדירה באופן קבוע וגורמים נזקי רטיבות ובעיקר נזקי עובש קשים בדירה. אני רוצה לקרות חלק מהמרפסת בגג אלומיניום ולסגור בזכוכיות בצדדים. השכן הצמוד מתנגד בעיקר כי הוא חושש מתגובה של שכן רשע וגועלי שמתערב כל הזמן מה שמתרחש בדירות אפילו שקירוי המרפסת לא יפריע לו כי הדירה ממוקמת מעל ומצד אחר של הבניין וגם השכן הזה סגר חלק גגול מהמרפסת שלו ללא היתר ושאר הדיירים סגרו כבר לפני שנים חלקים גדולים מהמרפסות שלהם ללא היתר, אלא שאני רוצה להגדיל את השטח יותר ממש שהשכנים האחרים בצעו בזמנו. האם אני צריכה היתר בניה לקירוי אלומיניום וזכוכיות? לדעתי בעיריית חיפה לא אכפת מה קורה בבתים ורק השכנים הרעים הם אלו שמפריעים.סגירת המרפסת שלי לא תפריע לאיש אולי רק לשכנים מעלי שלהם לא איכפת כי הדירה מושכרת שנים לסטודנטים. אשמח לתשובה משפטית תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

כל בנייה בקירות החיצוניים מחייבת היתר בנייה. הועדה המקומית אחראית הן למתן היתר והן לאכיפת חוקי הבנייה. את רשאית לבקש היתר בנייה וכן להתלונן בגין בנייה בלתי חוקית שבנו שכניך.