יעקב

טיפול נגד יונים בגג בית משותף

שלום רב. אני מתגורר בבית משותף בו יש בעיה של יונים בגג הבניין שגורמות ללכלוך במרפסות של הקומות העליונות וברחבות הכניסה לבנין. כדי לפתור את הבעיה צריך לבצע מספר דברים: 1. לשים דוקרני מתכת על כל היקף הגג ובקוקיות. 2. להוריד את האנטנה המשותפת שנמצאת בגג ואינה בשימוש יותר. (כבלים, yes ועידן +). 3. להוריד קולטים ישנים שזרוקים בגג. האם וועד הבית אחראי ונושא בהוצאות הכספיות של העבודה? מדובר בעלות של כמה אלפי שקלים. מזה מספר שנים אני פונה לועד הבית בדרישה לבצע את העבודה והוא מתחמק. כיצד ניתן לאכוף את בצוע העבודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום יעקב, ועד הבית אחראי לניהול הרכוש המשותף ואחזקתו במצב תקין. גג הבית פרט לאותם חלקים שלו שהוצמדו לדירות מסוימות ( אם הוצמדו ). וועד הבית כפוף להחלטות האסיפה הכללית של בעלי הדירות ומתפקידו לבצע את החלטות האסיפה הכללית. ניתן לאכוף את ועד הבית לבצע את תפקידיו גם באמצעות תביעה למפקח על רישום המקרקעין.