דליה שמברג בן לטין

ניתוק גז מרכזי

שלום, דייר חדש נכנס לביניין ובמסגרת השיפוץ הסתבר שצינורות הגז המרכזי עוברים בדירתו מתחת למרצפות. הדייר מאיים לחתוך את הצינורות ולנתק את הגז. מה עושים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

צינור הגז המרכזי הוא חלק מהרכוש המשותף של הבית גם אם הם עוברים באחת הדירות מתחת הרצפות. סעיף 52 של חוק המקרקעין מגדיר רכוש משותף כדלקמן:- " "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת" ניתן לעתור לצו מניעה שיאסור על בעל הדירה שבתחומה עובר צינור הגז המרכזי לחתוך את הצינור.