רוני פרי

ch, nau,בתים משותפים

יש לי דירה בבנין משותף שהדוד שמש שלי שנמצא בגג המשותף של הבניין התפוצץ. המים גרמו לרטיבות אצל הדייר בקומה האחרונה והוא תובע אותי בבית דין לתביעות קטנות ע"ס 2100ש"ח על התיקון. האם זה באחריותי שהניקוז ו\או הזיפות בגג לא תקין ,או שהבעיה באחריות כל הדיירים בבניין (ועד הבית). זה משהו שהיה יכול לקרות לו עקב הגשמים אך בכל זאת זה נגרם בעקבות פיצוץ הדוד. תודה רוני

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, לכאורה, הבעלים של המתקן שהיה מקור הנזילה הוא האחראי לתוצאותיה. ברם, אתה צודק בטענתך כי המים שנזלו לגג הבית לא היו אמורים לחלחל לדירה שמתחת לגג אלא להתנקז דרך מערכת הניקוז של הגג. אתה זכאי לבקש מבית המשפט לצרף את ועד הבית כנתבע נוסף בתביעה או לבקש מבית המשפט להעביר את התביעה לבית משפט השלום כדי לאפשר לך לשלוח הודעת לצד ג' לוועד הבית.