יוסף

הרחבת חלון בצד הבניין

שלום האם אפשרי על פי חוק ומבלי לבקש אישור מוקדם מהעירייה , להרחיב חלון בדירה בחלק שאינו חזית הבניין. אם כן, האם יש מגבלת גודל המותר בהרחבה, כלומר מותר לדוגמא להרחיב חלון עד פי שניים מגודלו או שאני יכול להגדיל אותו לאיזה גודל שאחפוץ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, הקירות החיצוניים של הבניין הם רכוש משותף. לפיכך, אסור לעשות שום שינוי בקירות או בפתחים המותקנים בהם ללא אישור מראש של ועד הבית. בנוסף, חוק התכנון והבנייה מחייב קבלת היתר של הועדה המקומית לתכנון ובנייה לצורך ביצוע שינוי כלשהו בפתח (לרבות חלון) של הדירה ואפילו הפתח פונה לצד או לעורף הבניין.

רעות

האם אני צריכה לבקש על כל חלון בנפרד? האם ניתן לבקש אישור לםני קניית נכס ושיפוץ, והאם היתר פתיחת החלון כרוך בתשלום, וכמה?

כהן ריקי

רכשתי מקבלן בית קרקע מתוך 4 יחידות משותפות שבנה. בקיר החיצוני שלי יש את מרכזיית צנרת המים של הבית וחלון המקלחת שאלתי היא האם זה חוקי ? בשטח ליד הקיר זו חנייה של השכנים ולי אין גישה במידה ואצטרך לגשת למרכזייה או לחלון. מה עליי לעשות? תודה מראש ריקי