יוליה

חתולים ששכנה מאכילה עושים צרכים בגינה פרטית

להורים שלי דירת גן עם גינה בשטח כ-70 מ"ר שבעבר הייתה עם דשא, גדר חי, פרחים וצמחיה. שכנה מדירה עם גינה סמוכה מאכילה חתולי רחוב - מה שגרם לגינה של הורי "לסבול" מאד מחתולי רחוב שעושים צרכים בגינה שלהם - בתדירות גבוהה. כדי להפסיק את התופעה הורי החליטו ליבש את הגינה ולרצף את כל הגינה +לשים גדר מפלסטיק - מחיר של כ-18000 ש"ח , ובעיה נוספת - כאשר ירצו למכור את הדירה - תהיה בעיה כי מרבית הקונים מעדיפים גינה לא מרוצפת במלואה = ירידת ערך במחיר דירה/ קושי למכור. האם יש מה לעשות חוקית כדי למנוע מצב שבו חתולי רחוב עושים צרכים בגינה של הורי בתדירות גבוהה? האם זה הגיוני שהורי מאולצים להשקיע סכום כספי גבוה וגם לגרום לקושי למכור את הדירה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, הוריך זכאים להתלונן כנגד המטרד ברשות המקומית. הורייך רשאים גם לאמץ כלב שיוחזק במלונה בגינתם וכן גם לגדר את גינתם בגדר שלא תאפשר חדירת חתולים לגינתם. אני משוכנע כי לאחר פרק זמן לא ארוך שבו יסתובב בגינת הורייך כלב, החתולים יתרחקו מגינת הורייך.