אבשלום אפטר

אחריות למרפסות

אני גר בבית משותף בתל אביב.הבית נבנה ב1936,ויש לו מרפסות שפונות לחזית.המרפסות במצב רע .חתיכות בטון וחלקי טיח נפלו ו/או נוטים ליפול.כמוכן,אחד הדיירים משפץ את דירתו. השאלה היא באחריות מי התיקונים (ביצועית וכספית).לשם הבהרה,קירות חיצוניים של המרפסת,החלק התחתון של המרפסת(שהוא התקרה של המרפסת שמתחת,וכן המעקה ממתכת. מו הראוי לציין שהבעיה נוגעת לשלושה דיירים בלבד(מתוך 11) שלהם מרפסות כנ"ל. תודה מראש על תשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, כל בעלים של דירה אחראי לתחזוקה ושמירת התקינות של כל חלקי הדירה שבחזקתו הבלעדית לרבות המרפסת שהיא חלק בלתי נפרד של הדירה.

שחר

אבל ידוע שכל החלקים החיצוניים של הבניין - קירות, קירות המרפסות החיצוניים ותחתיותת המרפסות הם בגדר רכוש משותף. לכן, לכאורה הוועד (כל בעלי הדירות) צריך לדאוג לתיקון התפוררות הקירות האלה מבחוץ, ולכל היותר לדרוש מבעל הדירה שהמרפסת שלו לתקן את הבעיה שגורמת להתפוררות אם יש כזו (למשל, איטום לקוי של המרצפות בתוך המרפסת) ו/או לחייב אותו לשלם חלק גדול יותר בעלות התיקון בבחינת "אשם תורם". איפה אני טועה? יש לנו בעיה דומה. שחר