מיכל

פתיחת פתח בתקרת חדר המדרגות לצורך עליה לגג

המשך השאלה בדבר הגג המשותף: בגג המדובר יש גג תחתון בסמוך לדירת הגג, וגג עליון עליו מוצבים דודי שמש. בעל דירת הגג שטוען שהגג (התחתון, לצורך העניין) שייך לו, על מנת לאפשר מעבר לדודי השמש בגג העליון מבלי לעבור בגג התחתון, רוצה לפתוח פתח בגג חדר המדרגות עם סולם. בהנחה שזו האופציה היחידה להגיע לגג העליון מבלי לעבור בחלק שהוא טוען ששייך לו , האם נחוצה לשם כך הסכמה של כל הדיירים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום מיכל, לא עיינתי במסמכי הרישום של הבית המשותף. אני ממליץ לך לבקש בטאבו העתק של מסמכי הרישום של הבית המשותף על גבי תקליטור. בתשריט הבית המשותף ובצו הרישום תוכלי לראות אם הגג הוא רכוש משותף של כלל בעלי הדירות או אם חלק ממנו שייך לשכן הטוען לבעלות על כולו או חלקו. כדי לפתוח פתח נוסף מחדר המדרגות לגג דרושה הסכמת בעלי הדירות. לא ניתן לתת לך ייעוץ מוסמך ואחראי ותשובות לשאלותיך הפרטניות ללא עיון במסמכי הרישום של הבית המשותף.