ד.

ועד שאינו מתפקד

שלום לך, בבנין שלנו נמצא ועד הבית בידי אדם שאינו מתפקד טוב, הוא לא מתחזק את הבניין, לא מציג דוחות כספיים, לא מטפל בצנרת וכו'... הוא גם מתעקש להישאר בתפקידו. האם המפקח על הבתים המשותפים יכול לעזור במקרה כזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, סעיף 67 של חוק המקרקעין קובע:- . " (א) לא נכונה בבית משותף נציגות לפי הוראות התקנון, או שהנציגות אינה פועלת, רשאי המפקח למנות לאותו בית נציגות, והוראות סעיף 66 יחולו, בשינויים המחוייבים, על מינוי הנציגות, על קביעת שכרה ועל מעמדה. (ב) קבע תקנונו של הבית המשותף בחירת הנציגות באסיפה כללית, לא ישתמש המפקח בסמכותו לפי סעיף קטן (א) אלא לאחר שכינס את בעלי הדירות לאסיפה כללית לבחירת הנציגות והנציגות לא נבחרה באסיפה, או שנוכח כי בנסיבות המקרה כינוס האסיפה לא יהיה מעשי." כלומר, אם הועד אינו מתפקד, אתה רשאי לעתור למפקח בבקשה לכנס אסיפה כללית של בעלי הדירות כדי לבחור נציגות חדשה ואם הדבר לא ניתן לביצוע, אזי המפקח מוסמך למנות נציגות שתנהל את הרכוש המשותף ואף לקבוע את שכרה.