סיגלית

תסבוכת משפטית בבית משותף

אני גרה בבניין חדש בן 13 קומות. הקבלן חרג מהיתר הבנייה ובנה 13 קומות במקום 8. ונאסר עליו לבצע עבודות גמר בדירות אלו וכן למכרן. תאריך האכלוס לפי החוזה עבר ואף שולמו לנו דמי שכירות חודשיים כפיצוי, אך בשלב מסויים כבר לא יכולנו להישאר בדירה הקודמת מאחר ומכרנו אותה ונאלצנו להיכנס לדירה החדשה. למעשה הבניין היה עדיין אתר בנייה לכל דבר, גם הדירות לא היו מוכנות לגמרי. הקבלן החתים אותנו על טופס בו אנו מצהירים שאנחנו רק מאכסנים ציוד, ושלא לציטוט אמר שזו רק פרוצדורה אבל אנחנו יכולים לגור בבניין. במשך חצי שנה סבלנו מהבנייה באתר, ומאחר ולא היה טופס 4 הרי שגם אספקת החשמל לא היתה סדירה והמעליות עבדו עם המון תקלות, עם דיירים שנלכדו בהם. הפסקות חשמל גרמו למכשירים החשמליים לקרטע, וישבנו בחשיכה ובכפור ימים ולילות רבים. סוף סוף לאחר כחצי שנה ולאחר תביעות משפטיות מצד העיריה נגד הקבלן, התקבל טופס 4 עד קומה 8. התארגן ועד, ורצינו לארגן חברת ניהול לתחזוקת הבית, אך שום חברה לא הסכימה לקבל את הבניין במצבו דאז, כלומר אתר בנייה על כל המשתמע מכך. הקבלן הציע עצמו להיות חברת ניהול אך ביקש סכומי עתק ולא הסכמנו. לעת עתה הוא התחיל בניקיון הבניין וגינון ותשלום על מעלית וחשמל משותף. אבל טרם שיפץ את מה שהיה אמור לשפץ בשטחים המשותפים, כמו כן לא הפעיל עדיין את מחסום החנייה, מועדון הדיירים בבניין משמש אותו כמשרד מכירות ונציגה מטעמו יושבת שם על מנת למכור דירות. היום קיבלנו מכתב ממנו המציין יתרת חובנו על דמי הניהול מהרגע בו קיבלנו מפתח (לא מהרגע בו נתקבל טופס 4). המחיר שהוא מבקש ממש מופקע והוא מאיים באי רישום הדירות בטאבו ובהליכים משפטיים. יש לציין שהמכתב פשוט הוכנס לתיבת הדואר ולא נשלח בדואר רשום. האם יש לו זכות לדרוש מאיתנו תשלום למרות שלא הסכמנו שהוא יהיה חברת הניהול שלנו? ובכלל מה החוק אומר לגבי בניין שרק לחלקו טופס 4 ואת הקומות החורגות נאסר עליו למכור. כמו כן סרב להשתתף בכל תשלומי הוועד, והחל להציף את הוועד באיומים עד שהוחלט לפרק את הוועד ועכשיו כל דייר אדון לעצמו. יש לציין שפועלים שלו עדיין בשטח , חלקם דרים באחת הקומות העליונות, ומבצעים עבודות בדירות והרעש בלתי נסבל. אודה על ייעוץ.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום סיגלית, התסבוכת אליה נקלעתם לא ניתנת לפיתרון קל ומהיר במסגרת זו. עליכם לפנות לעו"ד המתמחה במשפט אזרחי, דיני חוזים ומקרקעין. עפ"י תיאוריך יש לכם מספר עילות תביעה נגד הקבלן. אני ממליץ לך לרכז את כל המסמכים ולערוך תרשומת מפורטת ככל האפשר של כל העובדות כדי להביאן לידיעת עוה"ד שייצג אתכם בתביעתכם נגד הקבלן.

יעל

האם זה בסביוני דניה בחיפה?