אילנה דרור

צנרת משותפת

דייר מעלי מסרב לתת לאינסטלטור להכנס לדירתו כדי לתקן נזילה בצינור משותף שעובר לאורך הדירה שלי שניזוקה לגמרי. הנזק נגרם לתקרה ולאורך עמוד שבתוכו עוברת הצנרת. אינסטלטור שביקר במקום אמר שהצינור ביוב 4 צול ניזוק בעבר כנראה כתוצאה מפגיעה בזמן שיפוצים של השכן. הדבר התגלה לי במסגרת שיפוצים ולאחר שתיקנתי את התקרה המתפוררת. מה עושים?דחוף

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, אם בעלי הדירה שמעל דירתכם מסרב לתקן את הצינור שממנו מחלחלת רטיבות לדירתכם ואף מסרב לאפשר לשרברב מטעמכם להיכנס לדירתו כדי לתקן את הנזק, אתם זכאים לעתור לבית המשפט או למפקח על רישום המקרקעין בתביעה לחייב את בעלי הדירה שמעל דירתכם לאפשר לבעלי מקצוע מטעמכם להיכנס לדירתו כדי לתקן את הנזק. כמו כן, אתם רשאים לבקש מינוי כונס נכסים לדירת השכן שיוסמך ע"י בית המשפט או המפקח להיכנס לדירה שמעל דירתכם כדי לתקן את הנזק. אני ממליץ כי תיעזרו בעו"ד שיסייע לכם להגיש את התביעה והעתירות.

אילנה ד

שלום במידה ויסכים לאפשר תיקון הנזק,בכוונתי להגיש תביעה בגין נזקים שנגרמו במשך שנים.הוצאות תיקון ירידת ערך ועוד. האם ניתן לעשות זאת לאחר התיקון?