חיים נחום

האם יו"ר ועד יכול לקבל החלטה/לכנס ישיבה ללא הסכמת הנציגות?

ערב טוב, אודה על קבלת מענה בהקדם האפשרי, כיון שמחר 10/09/14 אמורה להתקיים ישיבת ועד בנוכחות והחלטת היו"ר בלבד [מלבד דירים מסוימים שאולי יגיעו] שאר נציגות הועד לא יהיו נוכחים כיון שאינם שותפים להחלטה זו. האם כינוס זה חוקי? והאם יש לו תוקף מחייב? תודה מקרב לב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, יו"ר הועד הינו אחד מחברי הועד ואין לו סמכויות מיוחדות או עודפות ביחס ליתר חברי הועד. חברי הועד נבחרים ע"י האסיפה הכללית והיא זו שמוסמכת גם להחליף את חברי הועד או להחליט כל החלטה וגם לשנות כל החלטה של הועד. יו"ר הועד חייב להזמין את חברי הועד לאסיפה זמן סביר מראש. כדי להשיב לשאלתך אם הכינוס הוא חוקי חייבים לעיין בתקנון הבית המשותף שלכם וכן לקבל פרטים כיצד כונסה האסיפה ומה ההחלטות שעל סדר היום. כינוס אסיפה 7. (א) הודעה על מועד קיומה של אסיפה כללית ומקומה תימסר לבעלי כל הדירות ארבעה ימים לפחות לפני המועד. (ב) הודעה שהוצגה במקום בולט על פני הבית המשותף או בתוכו, רואים אותה כאילו נמסרה לכל בעל דירה יום אחד לאחר שהוצגה. המנין באסיפה 8. (א) רואים אסיפה כללית כחוקית אם הודעה על קיומה נמסרה כאמור בסעיף 7 והשתתפו בה בעליהן של מחצית הדירות לפחות, בעצמם או על ידי באי-כוח. (ב) ההודעה על קיום האסיפה הכללית יכול שתקבע שאם לא יהיה נוכח מנין חוקי בשעה שנקבעה לפתיחת האסיפה, תתקיים האסיפה בשעה אחרת באותו יום, ומשנקבע כן, תהיה האסיפה שנתכנסה בשעה האחרת חוקית בכל מספר של משתתפים.