תופסים לי את החניה הפרטית
שלום רב. אני מתגורר בבינין משותף. הדירה בבעלותי. מתחת לבינין יש שטח מיועד לחניה עבור דיירי הבינין. לכל דייר חניה פרטית רשומה בטאבו. מה עושים כאשר רכב זר חונה בחניה שלי? אם זה מקרה חד פעמי או בתום לב, ניחא. מעצבן אבל מסתדרים. אבל יש מישהו שבאופן קבוע מחנה את ריכבו בחניה שלי למרות שהשארנו לו מכתב יפה ומנומס. שוחחנו. כלום. האיש ממשיך להשתמש בחניה הפרטית שלנו כאילו אין מחר. שאלתי: מה ניתן לעשות באופן חוקי על מנת לפתור את הבעיה נגד המטריד הקבוע, ומה ניתן לעשות נגד מזדמנים שמידי פעם מחנים את ריכבם וכשאנו חוזרים הביתה, נאלצים לחפש מקום חניה חלופי בזמן ששלנו תפוש ע״י אגואיסט. תודה.
שלום, שטח החניה הצמוד לדירתך הוא שטח פרטי שלך. אתה רשאי ( אך לא חייב ) להתקין מחסום מתרומם או שרשרת בכניסה לחנייה שלך. בנוסף, אתה זכאי להגיש למפקחת על רישום המקרקעין או לבית משפט השלום תביעה לצו מניעה שיאסור על משיג הגבול להיננס או לפלוש לשטח החנייה שלך. אם משיג הגבול יכנס לשטח החניה שלך תוכל להיעזר במשטרה שכן כניסתו לשטח שלך תהווה גם הפרת צו שיפוטי. אתה רשאי גם לגרור את המכונית של הפולש מהשטח שלך ובלבד שלא תגרום למכונית נזק.
שאלות נפוצות:
הראל אריק
רות פור
רוני בורוכוב
רונית פלמון