הדירה בטיפול הוצאה לפועל - דמי ועד בית
שלום וברכה, אחת הדירות בבניין שבו אני מתגורר עומדת ריקה יותר משנה, בתקופה זו לא שולם ועד בית. התברר לי שכבר כמה שנים לא שילמו עבור המשכנתא וכעת הבנק בטיפול מתקדם יחד עם הוצאה לפועל בכדי למכור את הדירה. הבעלים של הדירה בחו"ל, איך אפשר לקבל את הכסף עבור דמי הועד. בתודה מראש, חיים
שלום, עליכם (ועד הבית) להגיש בהקדם האפשרי תביעה נגד בעלי הדירה כדי לקבל פסק דין שתוכלו לגבות את הסכומים המגיעים לכם - לרבות הוצאות המשפט - באמצעות לשכת ההוצאה לפועל. כדי להבטיח את סיכוייכם לגבות את הכסף מבעל הדירה אני ממליץ כי תבקשו במסגרת התביעה עיקול זמני בסכום החוב + סכום נוסף לכיסוי הוצאות המשפט על הכספים שיגיעו לחייב מצדדים שלישיים ( קוני הדירה והן עוה"ד של בעלי הדירה ). כמו כן רצוי לעקל גם את זכויות החייב בדירה ולרשום את העיקול בטאבו. העיקולים יבטיחו כי תקבלו את המגיע לכם מהכספים שיתקבלו ממכירת הדירה לאחר סילוק חובו של החייב לבנק למשכנתאות. אני ממליץ כי תעזרו בעו"ד כדי להבטיח כי הן התביעה והן הבקשה להטלת העיקולים ינוסחו ויוגשו כהלכה וכן כי העיקולים ירשמו בספרי המקרקעין בטאבו. הואיל והחייב נמצא בחו"ל יתכן כי תיאלצו להגיש גם בקשה להמצאת כתב התביעה מחוץ לתחום השיפוט של המפקחת או בית המשפט ( כלומר לחו"ל) אם לחייב אין עו"ד שהוסמך על ידו לייצגו.
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור