סימה

חדירת מים מקיר חיצוני

אבקש לבדוק מי אחראי על פי חוק לקיר חיצוני הגובל במרפסת הדירה ממנו חודרים מים לדירה הנמצאת בקומה מתחת . האם האחריות הינה של ועד הבית והדיירים או הדייר לו שייכת המרפסת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום סימה, ראשית צריך לאתר את מקור הרטיבות. אם מדובר בחדירת מים דרך קיר חיצוני, האחריות לאיטום היא של ועד הבית. אולם, אם מקור הרטיבות הוא צינור ש"התפוצץ", האחראי הוא בעלי הצינור. אם מדובר בצינור שהוא רכוש משותף, ועד הבית אחראי לתיקונו. אולם, אם מדובר בצינור המשרת בעלים של אחת הדירות, האחראי הוא בעליה של אותה דירה. אם מדובר בדירה חדשה, יתכן כי האחריות לתיקון היא של הקבלן.