ליאורה

על מי חלה חובת השתתפות בתיקון נזקים בבניין?

שלום רב, בבניין בו אני מתגוררת 2 דיירים בלבד (מתוך8) בנו מרפסות בחזית הבניין . עקב כך ניזוקו הקירות החיצוניים של הבניין ורחבת הדשא. על מי חלה חובת השתתפות בתשלום עבור הנזקים? על הדיירים שבנו את המרפסות או על כלל הדיירים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

כדי להשיב על שאלתך צריך לעיין בהסכם שכרתו בעלי הדירות בעת שהוחלט על ביצוע התוספות לבניין. כמו צריך לבחון מה גרם לנזקים לקירות החיצוניים של הבניין. לעניות דעתי, בעלי הדירות שהוסיפו מרפסות לדירותיהם חייבים לשאת בנטל תיקון הנזקים. אגב, אני ממליץ לכם לבדוק גם את אחריותו של הקבלן שביצע את התוספות לנזקים שנוצרו. אם הנזקים - במיוחד הנזקים לקירות - נגרמו עקב רשלנות או ביצוע לקוי הקבלן יחויב לשאת בעלויות התיקונים או לפחות חלקם.