רחל

רישום חניה בטאבו

בבנין שלנו מתגוררים 12 דיירים שמתוכם ל- 9 דיירים יש חניה רשומה בטאבו. הדיירים מאפשרים לי לעשות חניה על השטח המשותף של הבנין. האם ניתן לרשום את החניה שתהיה שייכת לי דרך העיריה או שצריך רישום בטאבו? האם רישום החנייה בעיריה מספיק? כדי לרשום את החניה בטאבו האם אני צריכה חתימת רוב הדיירים או חתימת כל הדיירים בבנין (12 דיירים)? אודה על תשובתך בהקדם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום רחל, כפי שאת יודעת, את נוהגת לחנות על משטח חנייה המהווה חלק של הרכוש המשותף. ל-9 דירות יש חניות צמודות. כלומר, החניות הרשומות בטאבו כצמודות לדירות הן חלק בלתי נפרד של אותן דירות. אם בעלי הדירות יסכימו למכור לך חלק של החצר המהווה רכוש משותף כדי להצמידו לדירתך למטרת חנייה, תצטרכו את וכל בעלי הדירות להצהיר על המכר והרכישה ( גם אם בעלי הדירות יוותרו על תשלום תמורתה ) למשרד מיסוי מקרקעין ולשלם מיסים (מס שבח ומס רכישה ), לאחר מכן תצטרכו לתקן את צו הרישום של הבית המשותף בלשכת המפקח\ת על רישום המקרקעין. העירייה אינה מוסמכת לרשום בעלויות או זכויות במקרקעין. את העברת הבעלות תצטרכי לרשום בטאבו לאחר שתקבלי אישורים לרישום העברת הבעלות ממשרד מיסוי המקרקעין והעירייה. יש גם דרכים נוספות להשגת המטרה כגון רישום חכירה של שטח החנייה. אולם, גם הליך כזה הוא הליך המחייב ידע בדיני מקרקעין ולכן מומלץ בכל מקרה להיעזר בעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין ומיסוי מקרקעין. בהצלחה.

רחל

מדוע אני לא מקבלת תשובה?