אורית

ביוב משותף - על מי חלה חובת התיקון?

אנו גרים בבנין עם 2 קומות (2 דירים בקומה). לכל צד יש ביוב משותף. בור הביוב שבגובה הכביש ניזוק כתוצאה מאספלט החניה שנשבר ופגע בבור, ולכן כל הביוב עולה ומוצף. השאלה האם רק הדירים בצד השמאלי צריכים לשאת בעלות התיקון, או כל הדיירים בבניין? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום אורית, לכאורה, מערכת הניקוז של הביוב היא חלק של הרכוש המשותף של הבניין. אם אין בתקנון ביתכם המשותף הוראה הקובעת הפרדה בנטל ההשתתפות בהוצאות האחזקה של הרכוש המשותף בין דיירי הצד הימני של הבניין לבין דיירי הצד השמאלי, אזי עלות התיקון הדרוש צריכה לחול על כל בעלי הדירות בבית.

נו מה

בעקרון כל הדיירים. אבל למחמירים רק אלה שבאותו צד. אבל בעתיד במידה ותיהיה תקלה בצד השני שלא נפגע או תשתית אחרת אז הצד שעכשיו משלם לא יסכים להשתתף אתכם גם. בעיה