מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

דיירים מאחסנים חפצים בחדר המדרגות

סונ
סוניה

שלום רב. ברצוני לדעת האם לפי החוק, רשאים דיירים בבניין משותף בן 6 קומות, לאכסן מחוץ לדלת שלהם -בלובי של הדירות, וכן בחדר המדרגות עצמו, חפצים אישיים כגון: ארון נעליים, אופניים וכו'?? אם אפשר אודה אם תפנה אותי לחוק ולסעיף הרלוונטיים. תודה רבה!

RE:
מנה
מנהל הפורום

שלום סוניה, חדר המדרגות וכן לובי הכניסה לבית מהווים חלק של הרכוש המשותף של הבניין. ייעודם של חדר המדרגות והלובי הוא לשמש למעבר כל דיירי הבית. איש מהדיירים אינו רשאי לנכס לעצמו חלק של חדר המדרגות או הלובי ולאחסן בו דרך קבע חפצים אישיים שלו. אתם זכאים לדרוש מהדיירים שהשתלטו על חלקים של חדר המדרגות או הלובי לפנות את חפציהם בתוך זמן סביר אך קצוב. אם הם לא יענו לדרישה תוכלו לעתור למפקח\ת על רישום המקרקעין לתת צו מניעה יאסור עליהם לאחסן את חפציהם בחדר המדרגות.

RE:RE:
סונ
סוניה

תודה! על איזה סעיף ואיזה חוק מסתמך המידע הזה? אני רוצה להראות לדיירים כדי שיסכימו לפנות משום שהם מסרבים...

RE:RE:RE:
עו&
עו"ד דניאל רותם

שלום סוניה, ההוראות הקובעות את זכויותיהם של בעלי הדירות בבית המשותף מצויות בחוק המקרקעין הן בפרק הדן בשיתוף במקרקעין והן בפרק הדן בבתים משותפים. יש גם פסקי דין רבים של מפקחים\מפקחות על רישום המקרקעין בנושא זה. לא כאן המקום לפרט בהרחבה את כל המידע. אם תאלצו לנקוט בהליכים משפטיים נגד הסרבנים אני ממליץ לכם להיעזר באגודה לתרבות הדיור או בעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין.