יעל

צינור ניקוז בנוי בתוך קיר חיצוני

צינור ניקוז אנכי הבנוי/מותקן בתוך קיר חיצוני של בניין, בין היתר בתוך מעקה של מרפסת, ואליו מתנקזים מים מתוך מרזבים - האם כלול ברכוש המשותף?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום יעל, התשובה היא חיובית. סעיף 52 של החוק מגדיר, בין היתר, רכוש משותף כדלקמן:- " "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו אם הם בתחומי דירה מסויימת".

יעל

רוב תודות!!! הייתי רוצה לקוות שאותו דין לצינור המשמש רק 3-4 דירות מתוך כלל 12 הדירות שבבניין, דהיינו לא את כל בעלי הדירות ולא את מרביתן. בתודה, יעל