ראיסה

רישום דירה כבית משותף

שלום היכן ניתן לבדוק אם הדירה שלי רשומה כבית משותף? בדקתי במשרד הבנוי והשיכון לפי גוש וחלקה וקיבלתי מידע: רישום פרצלציה: אין בית משותף:אין זכויות משתכנים:אין מה משמעות הדבר? האם זה אומר שהבנייןי טרם נרשם כבית משותף? בתודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום ראיסה, זכויות במקרקעין לרבות זכויות בדירות רשומות בלשכת רישום המקרקעין. יתכן כי דירתך מצויה בבית שטרם נרשם כבית משותף בלשכת רישום המקרקעין ( טאבו ). לפיכך, עלייך לברר את שאלותיך הנ"ל בלשכת רישום המקרקעין. אם אכן יתברר לך כי הבית עדיין לא נרשם כבית משותף ותרצי לברר מה הן זכויותיך, כיצד תירשם דירתך וכן מדוע הבית טרם נרשם כבית משותף, עליך לפנות לעוה"ד של הקבלן שבנה את הבית. בדרך כלל, זכויות הדיירים שקנו דירות בבתים שטרם נרשמו בלשכת רישום המקרקעין רשומות זמנית (לעיתים מספר שנים ) עד לרישום במשרדו של עוה"ד של הקבלן.