גורג

תיקון צינור ביוב בחצר

אני גר בבית משותף (18 דירות, 3 כניסות). יש בחצר צינור ביוב שהתפוצץ, מציף את החצר ומדיף ריח לא נעים. כיוון שאני גר בקומה הראשונה הכי קרוב למפגע - אני הכי סובל. השכנים לא מסכימים להשתתף בהוצאות התיקון. מה ניתן לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, אני ממליץ שבתחילה תפנה בכתב לועד הבית בדרישה לתקן בתוך זמן סביר את הצינור ש"התפוצץ". שמור ברשותך העתק של המכתב. אם ועד הבית לא יתקן את הצינור, תוכל להגיש תביעה לצו "עשה" למפקח\ת על רישום המקרקעין בלשכת רישום המקרקעין בה רשום הבית או לבית משפט השלום. לחילופין - אפשרות נוספת - אם הועד לא יתקן את הצינור בתוך זמן סביר ( מספר ימים ) לאחר שהודעת להם כי, בלית ברירה, אם הם לא ימלאו את חובתם לתקן את הצינור, אתה תתקן את הצינור בכספך ותתבע מהם שיפוי של כל הוצאותיך. לאחר מכן - אם הצינור לא יתוקן ע"י ועד הבית - הזמן שרברב שיתקן את הצינור על חשבונך והגש תביעה נגד ועד הבית לקבלת שיפוי של הסכום שיעלה התיקון.