לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
bafi

בבקשה שתי שאלות בנוגע לוועד

אני גרה בבית משותף בן שבעה דיירים , יש לנו וועד שאינו מתפקד כמעט כבר שמונה שנים, בניגוד עניינים מוחלט, יש לו חברים בבניין והוא מצליח להחליק ולהעביר כל החלטה ביצועית לטובתו ולטובת חבריו, אין אסיפות(הראשונה התקיימה אחרי שמונה שנים) אין דוח חצי שנתי, לא ברור מה הוא עושה עם הכסף, הבניין והגינה מוזנחים ולמרות שאני משלמת הוא לא נענה לבקשותי לתקן כל מיני דברים בחצר ובבניין. שתי השאלות שלי הן : היתה אסיפה לראשונה אחרי לחצים ואחרי שמונה שנים , האם הוא חייב לתת לדיירים פרוטוקול מהאסיפה? ביקשתי ממנו לשלוח לי פרוטוקול והוא פשוט לא עונה. שאלה שניה, מאחר וחלק מהשכנים תומכים בו ללא עוררין להם אינטרסים משותפים, אני תובע שני שכנים על הפרת חוזה , הוא כנקמה על תלונותי ועל תיפקודו הלקוי , אמר חד וחלק באסיפה: אני אקח כסף מקופת הוועד לייעוץ משפטי ואעזור לכם להלחם בה בעיריה ובכל מקום. האם זה חוקי? איך הוא יכול לקחת כסף מהוועד כדי לעזור לשני שכנים? ומה אני יכולה לעשות נגד הבריונות הזו שבכל פעם שמנסים לשנות את התנהלות הוועד ולהביא אותו לשקיפות הוא מכניס יד לקופה ורץ לעורך דין כדי לאיים עלי, גם נושאים שאינם קשורים כלל לוועד הוא לוקח כסף מהקופה עם הסכמה של החברים שלו כמובן תודה

עו"ד דניאל רותם

שלום בפי, סעיף 71 ס"ק (א) של חוק המקרקעין קובע:- "(א) החלטה של בעלי הדירות שנתקבלה בהתאם לתקנון ונרשמה בספר ההחלטות תחייב כל בעל דירה, בין שהיה בעל דירה בשעת קבלת ההחלטה ובין שהיה לבעל דירה אחרי קבלתה; ספר ההחלטות יהיה פתוח לעיון בכל עת סבירה לכל בעל דירה.". אם חבר הועד יסרב להציג בפניך את ספר ההחלטות, את רשאית להגיש תביעה למפקח על רשום המקרקעין. את זכאית גם לעיין בפנקסי החשבונות של הועד. סעיף 16 של התקנון המצוי קובע כי כספי הועד ינוהלו ע"י גזבר. (א) הגזבר יקבל חשבון לכל הוצאה, ימסור קבלה לכל הכנסה וינהל פנקס הכנסות והוצאות; הגזבר יביא לאישור האספה הכללית הרגילה את הפנקס וכן יביא עמו את החשבונות והקבלות שקיבל, העתקי הקבלות שמסר והמסמכים הנוגעים להם. (ב) הגזבר יערוך דין וחשבון כספי אחת לששה חדשים; הדין וחשבון יכלול גם את פירוט ההשקעות של ההכנסות שהצטברו. (ג) בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי. (ד) הגזבר יפקיד את ההכנסות בחשבון בנק על שם הבית המשותף. כאמור, אם הועד מסרב למלא את הוראות הדין, את זכאית לעתור למפקח על רישום המקרקעין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים