התנהלות מול דיירים בנושא גג משותף כשאין ועד בית
שלום רב ברשותי דירה בצפון , בקומה רביעית ואחרונה . בבניין משותף. אני משכיר את הדירה לשוכרת. השוכרת התלוננה שישנו נזילה מהגג. הזמנתי איש מקצוע והוא אמר לי צריך לאטום את כל הגג של הבניין , בגלל שזה כל הגג של הבניין - כל הדירים צריכים להשתתף בעלות של התיקון. השאלה שלי היא כזאת - הדירה נמצאת בצפון אני אישית גר בדרום . ואין לי את היכולת להגיע לשם ולעשות אסיפת דיירים ולקבוע עם הדיירים בשביל להגיד להם על הבעיה . יש לציין שאין ועד בית בבניין , ואין עם מי לדבר . אני רוצה בבקשה טיפים מה אני יכול לעשות בנידון כאשר אני גר רחוק ? האם אני יכול לבקש מהדיירת שלי לדבר עם השכנים ? ובמידה והם לא יסכימו אני אתבע את כל הבניין ? תודה
שלום אלון, אני ממליץ לך לשלוח מכתבים לבעלי הדירות בבניין שבו יש לך דירה. אם בעלי הדירות לא ישתפו עמך פעולה, תאלץ לתבוע אותם. ניהול התביעה כרוכה בהוצאה לא קטנה, במעורבות שלך וקרוב לוודאי שתחייב אותך להגיע לדיונים. גם גביית הכספים מבעלי הדירות שיסרבו לשלם את חלקם תחייב אותך בטרחה לא קטנה. אני ממליץ כי תמנה לך נציג או עו"ד שיפל בשימך ובמקומך בצרה שנקלעת אליה כמאמר חז"ל "מרבה נכסים מרבה דאגות".
שאלות נפוצות:
דורית מגן
אלכסנדר
אתי שכטר
הראל אריק
רות פור