לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נועה

דרישות מוגזמות של ועד הבית

ערב טוב! אני בעלת דירה בבניין בן 108 דירות, שאוכלס לפני שנה וחצי. בישיבת ועד שהורכב מ 15 דיירים הוחלט 1.בנוסף למועדון שהוקם על ידי הקבלן, הוחלט להכשיר חדר כמועדון נוסף הכולל ריהוט והתקנת מזגן 2 ביטוח מבנה על כל הבניין ( למרות שדירתי מבוטחת בביטוח מבנה כנגד נזקי שריפה ומים ואני משוכנעת כי כך של דיירים נוספים) 3. התקנת מצלמות אבטחה ( הוערך ב 35000 שח ובפועל הסכום הגיע ללמעלה מ 70000 ₪) 4. התקנת מערכת אלקטרומגנטית לדלתות ולכניסה סך כל העלות המועורכת על ידי הועד היא כ 100000 ₪- כל דייר לטענת הועד נידרש לשלם 930 ₪. האם הועד יכול לחייב אותי לשלם את הסכום הנ"ל? הועד מתעקש כי 107 מתוך 108 הדיירים האחרים שילמו מלבדי אך מסרב להראות לי הוכחות לכך. תודהה רבה והמשך ערב נעים!

עו"ד דניאל רותם

שלום נועה, סעיף 58 של חוק המקרקעין קובע כי:- " 58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות." כלומר, הועד יכול לחייב אותך לשלם כל סכום הדרוש לצורך אחזקתו התקינה של הרכוש המשותף אך אינך חייבת להשתתף בהוצאות עבור תוספות והשבחות שבכוונת הועד להוסיף לבניין. סעיף 16 (ג) של התקנון המצוי קובע כי בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי. אם הועד יסרב למלא את חובתו לאפשר לעיין בספרי החשבונות את רשאית להגיש תביעה למפקחת על רישום המקרקין

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים