נידגר

האם אני צריכה לתקן צינור שעובר במרפסת שלי?

במרפסת שלי עובר צינור (מיי גשם) שמגיע מהגג ועד למטה(אני קומה4)שכנה שגרה מתחת למרפסת שלי אומרת שנוזל אצלה מהמרפסת שלי ושאני צריכה לתקן את הצינור הזה ועם לא התקן אז היא תתבע אותי האם אני צריכה לתקן את הצינור הזה שרק עובר דרך מרפסת שלי או שכל הבית צריך לאסוף כסף ולתקן

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

סעיף 52 של חוק המקרקעין קובע, בין היתר, כי צינור או מתקן הסקה המיועד שמש את כל בעלי הדירות או מרביתם יחשב כרכוש משותף של הבית אפילו אם בתחום דירה מסוימת. לפי תיאורך, הצינור הדולף משרת את כל הדירות באגף שבו מצויה דירתך. לפיכך, חובת תיקונו חלה על כלל הדיירים.