לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון לוי

תשלום של כל דיירי הבניין על איטום הגג המשותף

שלום עו"ד דניאל רותם! רשמתי לך באחת השאלות את הדבר הבא : ברשותי דירה בצפון , בקומה רביעית ואחרונה . בבניין משותף. אני משכיר את הדירה לשוכרת. השוכרת התלוננה שישנו נזילה מהגג. הזמנתי איש מקצוע והוא אמר לי צריך לאטום את כל הגג של הבניין , בגלל שזה כל הגג של הבניין - כל הדירים צריכים להשתתף בעלות של התיקון. השאלה שלי היא כזאת - הדירה נמצאת בצפון אני אישית גר בדרום . ואין לי את היכולת להגיע לשם ולעשות אסיפת דיירים ולקבוע עם הדיירים בשביל להגיד להם על הבעיה . יש לציין שאין ועד בית בבניין , ואין עם מי לדבר . אני רוצה בבקשה טיפים מה אני יכול לעשות בנידון כאשר אני גר רחוק ? האם אני יכול לבקש מהדיירת שלי לדבר עם השכנים ? ובמידה והם לא יסכימו אני אתבע את כל הבניין ? ואתה רשמת לי תגובה - שלום אלון, אני ממליץ לך לשלוח מכתבים לבעלי הדירות בבניין שבו יש לך דירה. אם בעלי הדירות לא ישתפו עמך פעולה, תאלץ לתבוע אותם. ניהול התביעה כרוכה בהוצאה לא קטנה, במעורבות שלך וקרוב לוודאי שתחייב אותך להגיע לדיונים. גם גביית הכספים מבעלי הדירות שיסרבו לשלם את חלקם תחייב אותך בטרחה לא קטנה. אני ממליץ כי תמנה לך נציג או עו"ד שיפל בשימך ובמקומך בצרה שנקלעת אליה כמאמר חז"ל "מרבה נכסים מרבה דאגות" אז ככה, קודם כל המון תודה על התשובה , השאלה הנוספת שלי היא כזאת : אני אשלח מכתבים לכל הדיירים , ובמידה ולא יהיה שיתוף פעולה אז אני אפנה ל מפקח\ת על רישום המקרקעין , והוא יטפל לי בכל הבעיה האם זה אפשרי? האם בכל זאת צריך לקחת עו"ד? תודה ושבת שלום

עו"ד דניאל רותם

שלום אלון, המפקח\ת על רישום המקרקעין הוא עובד מדינה בעל סמכויות שיפוטיות מקבילות לשופט שלום בעניינים של מחלוקות או סכסוכים בין בעלי דירות בבתים משותפים לרבות בבתים מרובי דירות הראויים להירשם כבתים משותפים. אם בעלי הדירות בבית המשותף לא ישתפו עמך פעולה ולא ישתתפו בהוצאות איטום הגג , תאלץ לנקוט בהליכים משפטיים. לצורך זה המלצתי לך לשכור את שירותיו של עו"ד ביישוב בו מצויה הדירה שבבעלותך. המפקח דן בתוקף סמכותו ותפקידו בתביעות המוגשות אליו מצד בעלי דירות. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת לפנייתך, אני ממליץ לך להיעזר בעו"ד.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים