משפטי– זאפ
משפטיפורומיםבתים משותפיםהאם מספיק רוב של שכנים כדי שהמפקח יבטל היתר?

מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ

עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.

קביעת פגישה
0778042552
חזרה לפורום

האם מספיק רוב של שכנים כדי שהמפקח יבטל היתר?

יוס
יוסי אלון

שלום רב, השכנים בבניין שלי מתכננים הוספת מרפסת מהדירה שלהם. אנחנו וכל שאר השכנים מתנגדים לכך. הלכנו לועדת שכנים אך העיריה בכל זאת נתנה להם היתר, למרות ההתנגדויות שלנו. אנחנו שוקלים פנייה אל המפקח על הבתים המשותפים. האם מספיקה העובדה שאנחנו רוב כדי שיקבל את התנגדותנו ויבטל את ההיתר? אודה לך עו״ד דניאל למענה.

RE:
עו&
עו"ד דניאל רותם

שלום יוסי, ראשית, ניתן לערער על החלטת הועדה המקומית לתכנון ולבניה בפני ועדת ערר של משרד הפנים. הועדה המקומית שוקלת אך ורק שיקולים תכנוניים. אני ממליץ לכם להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין ודיני תכנון ובנייה. יתכן והוא ימצא כי הוועדה המקומית חרגה מסמכותה או טעתה בהתעלמותה מהתנגדותכם. המפקח\ת אינו מוסמך לבטל היתר בנייה. סמכות זו שמורה רק לוועדת הערר הנ"ל. אבל המפקח וכן בית המשפט מוסמכים להוציא צווי מניעה שיאסרו על הבנייה בהסתמך על טעמים קנייניים. אינני יכול להעריך את סיכוייכם מאחר ואיני מכיר את כל העובדות הרלבנטיות.