מנהלי הפורום

עו"ד אילנית צירקלביץ
עו"ד אילנית צירקלביץ, מרצה בלשכה בנושא רישום זכויות ובתים משותפים.מרצה במכללה לנדל"ן ובקורס דירקטורים. בעלת תואר שני בהצטיינות במשפט עסקי מסחרי ותואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן.
מרזב מרפסת ממנו נשפכים מים לגינת השכנים
שלום רב, לפני שנה קנינו דירה הנמצאת בקומה השנייה. מתחתינו שכנים ומהבית שלהם יש גינה. במרפסת שלנו יש חור ניקוז ומרזב. אם אני רוצה לנקות את המרפסת אז המים נשפכים דרך המרזב לגינה תחתינו. השכנים מתלוננים על כך אבל אין לי דרך אחרת לשטוף את המרפסת... אין לי מקום אחר לנקז אליו את המים. אני עדיין לא יודעת האם הגינה שייכת על פי חוק לשכנים ואני כרגע מבררת זאת מול העירייה. יתכן שהגינה שייכת לבניין בכלל. 1. במידה והגינה אכן שייכת לשכנים: האם מבחינת החוק אסור עלי לשפוך לשם מים. האם יש פסקה בחוק המתייחסת לכך? אשמח לראות כי לא מצאתי אבל אולי גם לא חיפשתי נכון. 2. במידה והגינה אכן שייכת לשכנים: מי מחויב במימון תיקון המרזב? השכנים או אני? יש לציין שהשכנים לא מוכנים שנאריך את המרזב כי אז הוא ייראה מעל הגינה שלהם (דופן הגינה רחוק למדי מהמרפסת ויוצר מצב שהמרזב מוארך מעל שטח הגינה בכ-3 מטרים). הארכת המרזב זולה בהרבה מאשר חיבורו לפתח הביוב הנמצא בגינה של השכנים מתחת למרפסת שלי. הם דורשים שאני אבצע את התיקון של המרזב ואחבר אותו למערכת הביוב - יקר!!! 3. במידה והגינה אינה שייכת לשכנים אלא לבניין: האם מותר לי לשפוך מים לגינה? (השכנים תחתיי השתלטו על הגינה הזו, יש להם שם כניסות פרטיות וכד'). אודה להתייחסות לכל אחד מהסעיפים. תודה רבה!!!!! י.א