מרדכי

ביטול עיקולים זמניים שהוטלו לפני 14 שנים

התגרשתי ב-2004. הוטלו עליי עיקולים זמניים עד לחתימת הסכם וחלוקת רכוש משותף. מאז עברו 14 שנים. בנותינו המשותפות מעל גיל 20 וסיימתי את תשלומי המזונות. לדאבוני העיקולים עדיין בתוקף. גרושתי מסרבת לבטלן. מה עושים???

עו"ד רונית אלג

שלום מרדכי וחג שמח, ככל שהעיקולים הזמניים התייחסו למחלוקות שכבר הסתיימו - רכוש, מזונות ילדים, משמורת וכיו"ב, אתה רשאי לפנות באופן עצמאי בבקשה לבטל אותם. הזמניות של העיקולים נובעת בדיוק מן המצב שבו הם הוטלו מלכתחילה, כלומר, לסייע באופן זמני לצד שביקש אותם וזאת עד להכרעה סופית במחלוקות. ככל שיש הכרעה - פסק דין, אין עוד הצדקה להותרת העיקולים הזמניים על כנם. מאידך, ככל שטרם הוכרעו המחלוקות ייתכן שלא ניתן יהיה לבטל את העיקולים ללא הסכמת הגרושה, שהיא הצד שביקש אותם. מומלץ מאוד שתקבל ייעוץ משפטי מלא, על בסיס מלוא העובדות במקרה שלך ובדרך זו תוכל להיערך ולבחור את הדרך בה יש לפעול. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר