ל

ילד לא מתוכנן

לפני חודשיים הכרתי בחור יצאנו כמה פעמים ונכנסתי להיריון סיפרתי כמובן לבחור והוא נלחץ וצעק עליי שמה שעשיתי זאת גניבת זרע ושהוא לא מתכוון לשלם עבור הילד אני מתכוונת להשאיר את הילד ולא לעשות הפלה ולא עשיתי שום דבר שקשור לגניבת זרע. האם בגלל שאנחנו לא זוג ושהוא טוען לגניבת זרע בית המשפט יכול לפסוק לטובתו ולהשאיר אותי בלי עזרה כלכלית לגידול הילד?

עו"ד רונית א. זיסמן

שלום ל, בנסיבות שאת מתארת, נבחנת לפחות בשלב הראשון, טובתו של הקטין. כלומר, הקניית זהות מלאה לקטין , שידע מי הם אמו ואביו ושתובטח פרנסתו. הליך זה מבוצע במסגרת תביעה לאבהות. ככל שלא תהיה במקרה שלכם מניעה להורות על ביצוע בדיקת רקמות (למשל חשש ממזרות), תוצאת הבדיקה תקבע אם בן הזוג הוא אבי ילדך, אם לאו. ככל שהוא אכן אביו הביולוגי, יחולו עליו חובות כלפי הקטין, על פי כל דין, לרבות חובת תשלום מזונות. טענה בדבר גניבת זרע, היא טענה שבין בני הזוג, והיא במישור הכספי - נזיקי. ככל שבן הזוג יחליט לתבוע בעילה זו, יהיה עליו להוכיחה. מכל מקום, מדובר בהליך אחר ושונה מזה הנוגע לטובת הקטין, כמפורט לעיל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר