איתי

האישה מרוויחה יותר ממני

שלום יש לי ילד שנולד אחרי שנפרדנו מזוגיות ללא נישואין היא מרוויחה בקרוב ל-4,000 ש"ח יותר ממני האם אני חוץ ממזונות ילדים אני גם צריך לשלם מזונות אישה? ולמה לא מתחשבים שהמשכורת שלי הרבה יותר נמוכה מהמשכורת שלה?

עו"ד רונית א. זיסמן

שלום איתי, ביחס למזונות אישה, מדובר בזכות של אישה נשואה בלבד והיא פוקעת במועד הגירושין. ייתכן, כי בנסיבות של זוגיות ארוכה ובגבר שמרוויח באופן משמעותי הרבה יותר מאשר האישה, ייפסקו לטובת האישה "דמי הסתגלות" לתקופה מסויימת שלאחר הפרידה. נראה, מתוך הפרטים שאתה מציין, שאף לא אחת מן האפשרויות לעיל מתקיימת במקרה שלך. ביחס למזונות הקטין, לא ציינת מה גיל הקטין, עובדה רלוונטית להיקף חיוב המזונות שיחול עליך. מכל מקום, לעובדה שאם הקטין משתכרת באופן משמעותי יותר ממך, יש משמעות ובודאי לא ניתן להתעלם מנתון חשוב זה. אינך מציין אם כבר מתקיימים הליכים בעניין מזונות הקטין והאם אתה מיוצג. בכל מקרה, מומלץ שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי מלא על מנת לעמוד על זכויותיך. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר