אלון

משמורת משותפת על ילדים מתחת לגיל 6

שלום רב , יש לי 2 ילדים הבכור בן 4 והקטנה בת שנה ,אני עומד בפני גירושין ואישתי מסרבת למשמורת משותפת האם אוכל לקבל משמורת משותפת על 2 הילדים למרות שהינם קטינים? האם בית המשפט יוכל לקבוע משמורת משופת לאחר שיגיעו לגיל 6 ?

עו"ד רונית אלג

שלום אלון ועמך הסליחה על העיכוב במתן תשובה זו בשל חופשה. במקרה של מחלוקת בסוגיית המשמורת, ממנה בית המשפט מומחים מטעמו שפוגשים את ההורים ואת הילדים ובהמשך מגישים חוות דעת ובה המלצתם ביחס למשמורת ולזמני השהות של הקטינים עם ההורה שאינו משמורן. חשוב להדגיש, שתיתכן אפשרות שהמשמורת תוקנה לאם ולאב יוקנו זמני שהות מורחבים עם הקטינים, הכוללים לינה באמצע השבוע וסופי שבוע ארוכים ובכך, למעשה, חולקים ההורים את הזמן עם הקטינים כמעט באופן שווה, ללא קשר להגדרה הרשמית של המשמורת. ככל שאינך מיוצג, חשוב שתקבל ייעוץ משפטי מלא לפני שיחל הליך הגירושין וליווי משפטי במהלכו. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר