אריה

הסכם מייסדים בחברת סטארט אפ

אני בעל פטנט רשום עם זכויות מלאות בארץ ובחו"ל, עבדתי על הרעיון כבר מספר שנים, נבנו אבי טיפוס ויש הוכחת התכנות. עם זאת אין לי צוות ניהול, אני צריך משקיעים ומתקשה לגייס כסף. לאחרונה הופיע אדם בעל ניסיון בחברת סטארט אפ בתחום אחר כרגע "בין עבודות" ויש לו 2 חברים שעבדו איתו באותה חברה. טוענים כי יש להם קשרים ויודעים איך לגייס כסף ואיך לנהל חברה מצליחה (מה שאני לא יודע). קרנות הון סיכון וחממות רוצות צוות כבר בנוי כדי להשקיע. איך צריכה להיות חלוקת העוגה אם מחליטים ללכת ביחד ומה מגיע לכל אחד? ,

item.Author מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד

הי אריה, הכל בהתאם להסכמה בין הצדדים. במקרה שלך צריך להתנות בין הצדדים באופן כזה שאם הם לא מצליחים, זכויותיהם במיזם יוגבלו. אתה במצב רגיש שכן רשמת את הפטנט/ים, הוצאת כסף רב, ועדיין לא ראית הכנסות, כמו שאני מבינה. צריך לרדת לפרטים ולראות איזה חוזה אפשר לפתח כדי שיהיה מקובל על כולם ומצד שני זכויותיך לא ייפגעו. מוזמן ליצור קשר בפרטי לשיחה יותר מפורטת.