אריק

פירסום מידע בדיגיטל האם מותר לפרסם בתי עסק כולל מידע מפורט מה הם מציעים ללא ידיעתם

האם יש בזה הפרת זכויות יוצרים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד

שאלתך נוגעת בתפר שבין פרטיות וזכויות יוצרים, וכן מאגרי מידע. יש להיזהר בפרסומים כאלה ולא להניח שבעלי עסקים "ישמחו להתפרסם" - לא תמיד זה עובד ככה ולא כל בעל עסק ירצה להופיע במאגרים שונים. יש בעלי עסק שרוצים לשלוט, עד כמה שאפשר, באיפה הם מופיעים, לא להופיע עם עסקים אחרים וכולי. טקסטים וודאי שאסור להעתיק, כך שאתה עלול ליפול בהפרת זכויות יוצרים עם "מידע מפורט" ויש להיזהר מפני הקמת רשימות שעלולות להפר את הדין הקובע לעניין מאגרי מידע.