ערן

חבירה לאנשי פיתוח ושיווק לצורך הפקת רעיונות והגנה על זכויות יוצרים

יש לי הרבה רעיונות שאני חושב שיכולים מאוד להצליח הבעיה היא שאני לא יודע איך לפתח אותם מבחינה טכנית ואני גם לא איש שיווק. איך ואיפה אני יכול לחבור לאנשי פיתוח ושיווק שיוכלו לעזור לי להפיק את הרעיונות שלי ולתת להם חיים ואיך אני מגן על עצמי מבחינת זכויות יוצרים ואחוזים עתידיים שאוכל להרוויח מהרעיונות שלי? תודה

naor

ערב טוב ערן, זאת שאלה מאוד טובה, אני מאמין שמעבר לרעיון/מוצר. ייזם צריך להצליח להגיע לכל אלו שהזכרת, שיתאימו לו ולמוצר , אם ברמת מימון, פיתוח, יצוב, שיווק וניהול. לאחרונה שוחחתי עם חבר שמעוניין לכוון את העסק שלו לתחום ניהול פרוייקטים עבור יזמים, אני אישית בא מתחום השיווק, אשמח אם תשלח פרטים נוספים שלך לטובת הכרות. בכל מקרה בהצלחה

עו"ד מאיר פוקס

ערן, אם מדובר ברעיונות שהם ברי פטנט, אז כדאי ראשית להגיש בקשת פטנט זמנית (provisional)על ידי משרד עורכי פטנטים וכך תוכל לשמור על זכויותיך בתור ממציא וגם לקבל תאריך קידמה על פני אחרים. לא ברור אם אתה מדבר על חומרה או תוכנה או שניהם. לגבי תוכנה הנטייה פעמים רבות היא לא להגיש בקשת פטנט. ישנן חברות המתמחות בייצור אבי טיפוס (ארן טכנולוגיות כדוגמא). שלב השיווק יבוא בכל מקרה לאחר הפיתוח