שי

טמפלט להסכם מינוי בעל תפקיד בתמורה למניות

שלום. הקמתי יחד עם שותף חברה בע"מ שמפתחת ומשווקת פתרונות טכנולוגיים בעולם השיווק. אנו מעוניינים למנות בעל תפקיד חדש בחברה שיקח חלק פעיל בניהול הפעילות אך ללא משכורת אלא תמורת הקצאת מניות . האם יש טמפלט פשוט להסכם שניתן לעבור עליו ולחתום (בהתאמות המתחייבות)? אשמח לסיוע .

item.Author מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד

שלום שי, שותפות, ניהול והקצאת מניות הם נושאים מורכבים ביותר שיש לחשוב עליהם ברצינות משום שהשלכותיהם הן מרחיקות לכת. שים לב שבעת התחלה של עסק כלשהו, וודאי סטרט אפ שהתפתחויותיו יכולות להיות לכיוונים שונים ולמרחקים שונים, יש שמחה רבה וסוג של "ירח דבש" בין השותפים ותחושה שלא צריך להסדיר בצורה מפורטת את החובות והזכויות כי "הכל יהיה בסדר ואנחנו חברים" וכולי. פעמים רבות, אם הזכויות והחובות אינן מעוגנות בחוזה, יש בלבול גדול כשמגיעה שעת האמת ויש צורך לפטר, להיפרד, להקצות מניות וכדומה. ממליצה בחום להתייעץ עם עורך דין. כמובן שאשמח לעמוד לרשותכם.