צביה מלכה

הגנה על רעיון כקניין רוחני

שלום, יש לי רעיון נהדר לאפליקציה ולמיטב ידיעתי זוהי אפליקציה שמעולם לא נעשתה. איך אני מגינה על הרעיון? אין באפשרותי עדיין להוציא את האפליקציה לפועל. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד

רעיון אינו בר הגנה כקניין רוחני. כדי לקבל הגנה כקניין רוחני יש צורך בביטוי הרעיון באופן מקובע וככל שהביטוי יהיה מפורט ומעובד יותר, כך ההגנה תהיה גדולה יותר. יש קניין רוחני שהוא בר הגנה ברישום, יש קניין רוחני שהוא בר הגנה בחסות חוק זכות יוצרים, ויש גם קניין רוחני שאינו זוכה להגנה כקניין רוחני אישי. ממליצה לקבל ייעוץ מקצועי משפטי כדי לשמור על זכויותייך - זוהי השקעה לא גדולה החוסכת הפסדים גדולים בהמשך. ובינתיים: לא לדבר על הרעיון עם איש! הרעיון אינו בר הגנה! בהצלחה.