שי

תקופת ווסטינג - תאריך התחלה

בחברת סטארט אפ תוכנית האופציות נחתמה ואושרה רק 5 חודשים לאחר תחילת העסקתי. האם נהוג שתקופת הווסטינג מתחילה במועד אישור התוכנית (כלומר, איבדתי 5 חודשים) או בדיעבד אחורה, כלומר כבר במועד בו התחלתי לעבוד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד

שלום שי, הכל תלוי בתנאי האופציות כפי שהוגדרו בתכנית האופציות. אין תנאי כללי והכל תלוי בנסיבות הספציפיות ובתנאים החוזיים שהוגדרו בתכנית. בשולי הדברים אדגיש שבאופן כללי אסור להניח שכל התנאים זהים בפעולה מסויימת בין מקרה למקרה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מיכל סגל ארנולד

בנוסף, כמובן שהדבר תלוי בהסכם ההעסקה שלך בסטרט אפ וכיצד הדברים מתייחסים זה לזה: הסכם ההעסקה ותכנית האופציות.